Shellkonto

Techprylar och annat viktigt

Eldar du med olja hemma?

Den olja som pumpas upp från oljekällor har många användningsområden. Det blir bensin, diesel, villaolja, asfalt och mycket annat. Vi som samhälle har gjort oss beroende av denna olja och den dag som den tar slut så kommer vi att få stora bekymmer. Det är också därför det arbetas hårt på att få fram mer hållbara produkter, med sin bas i förnybara källor. Men hur kommer framtiden se ut? 

Elbilen, hur går det för den?

Elbilen kan omöjligt ersätta samtliga bilar som idag drivs med bensin eller diesel. Det skulle bli stora problem att få fram råmaterial till batterier och det skulle krävas oerhörda mängder elektricitet för att ladda dem alla. Men med mer forskning och utveckling så kommer elbilar att vara ett naturligt val om cirka 50 - 100 år. Batterierna kommer hålla längre, och det kommer troligen också att vara möjligt att ladda utan sladd direkt från vägbanan. 

Är det slutet för bensin, diesel och villaolja?

Nej inte alls. Det forskas precis lika mycket i att få fram mer hållbara drivmedel. Det finns redan idag en slags bensin gjord på träavfall, och diesel gjord på tall. Det finns även villaolja som har bättre egenskaper och som är mer miljövänlig än den olja vi eldade med för 50 år sedan. Med rätt utveckling, och oljeleverantörer man kan lita på, så får vi en bättre framtid. Och du kan då beställa villaolja i Stockholm med gott samvete. 

20 Jan 2020