Shellkonto

Techprylar och annat viktigt

Få dina rosor att hålla lite längre

Oavsett om du köpt dig en egen bukett med rosor eller fått dem av din käresta så är det inte fel att kunna njuta av dem så länge du kan. Genom att ta hand om dem på rätt sätt så kan de stå sig fina över en veckas tid. Du som vill ha rosor som kan stå i över ett år, du ska satsa på lyxiga evighets rosor istället. 

Du som har snittrosor, du ska direkt då du får hem dem, snitta dem. I en blomsteraffär så snittas de av floristen, men är ändå bra att göra en ny snittyta. Du ska då ta en kniv och göra ett diagonalt snitt på alla stjälkarnas nederdel.

Få dina rosor att stå sig 

När dina rosor snittats, så ställ dem i en vas med vatten. Helst varmt vatten. Det bästa är att låta dem stå i den förpackning de kom, för det förhindrar att de slokar. När du sedan tar bort pappret, se då till att byta ut vattnet med, mot kallt vatten! Det så att det inte bli bakterier i vattnet.

Vasen du ska använda, den ska vara ren och du ska ta bort alla blad som kan hamna under vattnets yta. Har du fått med näring till buketten? Häll då i det! Se även till att varje dag  kontrollera och justera vattennivån i vasen, då rosor är törstiga av sig!

21 Oct 2022