Shellkonto

Techprylar och annat viktigt

Funderar du på att satsa på solceller?

En bra investering, det kan vara att satsa på solceller. Det finns solceller för husbilar och husvagnar så väl som det går att sätta solcellspaneler på husets tak för att få billigare el. Elen i sig blir ju bara dyrare och dyrare, så det kan vara värt den kostnaden det är för att köpa solceller. 

Med solceller kan du producera egen el. Det gör att du kan skapa grön, miljövänlig el att använda hemma för det mesta som drivs med el. På sikt gör det att elen inte kostar dig allt för mycket varje år och det kan ju vara skönt. 

Det kan även vara smart att satsa på ett så kallat solcellsbatteri, för att spara undan den elen du inte använder direkt eller för att sälja den vidare, eller för att kunna dela med dig av den. 

Sätta upp solcellspanel på huset

Idag finns det rätt många företag som erbjuder solceller. Det kan vara bra att jämföra dem för att hitta bäst pris. Sedan kan det även vara smart att läsa på mer om hur det fungerar och vad du bör tänka på inför en installation. 

Solceller för husbil och husvagn

Båten, bilen och husvagnen kan även de ha solceller. Dessa kan används för att ge en  långsiktig laddning av dina batterier. Du kan då koppla den till en regulator och då har du en bra laddning oavsett om du har en laddstolpe eller inte. 

17 Nov 2022