Shellkonto

Techprylar och annat viktigt

Hur fungerar en hydraulisk vinsch?

När det gäller en hydraulisk vinsch, så fungerar den från ett fordons hydraulsystem, många gånger via servostyrningspumpen. En hydraulisk vinsch måste inte ha ett kraftfullt batteri, för att funka, samt att den drar ofta både hårdare och längre än vad en elektrisk enhet gör.

En annan fördel med den hydrauliska vinschen är att den även kan arbeta då den är nedsänkt i vatten. Den kan även dra under längre perioder utan att riskera att bli överhettad.

Fler fördelar med en hydraulisk vinsch

Det finns en annan fördel med den hydrauliska vinschen. Det i fordonsmonterade applikationer och det är dess överlägsna funktion i kalla klimat.  Eftersom att den drivs av fordonets servostyrningspump förvärms hydraulvätskan innan den kommer in i vinschmotorn. Det gör att vinschens motor hålls varm och kan därmed direkt används även i kallt väder.

Den hydrauliska vinschen skadas inte  heller av vanlig användning och blir inte heller överhettad om ett svårt drag uppstår. Den hydrauliska vinschen fortsätter att dra lika hårt från startens start tills dess slutföring. 

En nackdel

En primär nackdel med den hydrauliska vinschen är att vinschen bara fungerar medan fordonets motor är igång. Det kan utgöra en del hinder för dess användbarhet. Sedan finns det även en annan nackdel och det är att om du har en trasig servostyrning på ditt fordon, så blir dels fordonet svårt att styra samt att din vinsch kommer inte att fungera.

Du som vill hitta en bra vinsch, du kan med fördel kolla in Warrior Winches!

4 Jul 2022