Shellkonto

Techprylar och annat viktigt

Ta med barnen ut

Techprylar i all ära, men det är inte något barn ska nyttja allt för mycket. Dessvärre är det ju så att dagens barn och ungdomar, de sitter ju gärna klistrade vid en dator, en surfplatta, mobilen eller vid en tv många timmar per dag.

Det barn behöver ha, det är frisk luft och att röra på sig. Det är du som förälder som ansvarar för att få ut dina barn! Det kan du göra på olika sätt, genom att locka med dem till en naturlekplats som Cado Aqua har, eller att ta med dem till en aktivitetspark av något annat slag. Ni kan även bygga en egen hinderbana i trädgården eller ta er till närmaste park. 

Njut av naturen och alla årstider

Det kan vara bra att införa begränsningar i skärmtid för dina barn. Men då måste du se till att hitta på saker med dem under den tiden de inte kan sitta vid en. Naturen och att vara ute, det är det allra bästa. Det går ju att hitta på något ute, oavsett vad det är för årstid eller väder. Ni vet, uttrycket, det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder.

Visst är det allra enklast när det är sommar, men det finns mycket att se och göra även då det är vår, höst eller vinter. Så se till att ta med dina barn ut, och njut av alla årstiderna!

19 Aug 2022