Shellkonto

Techprylar och annat viktigt

Teknikprylar som gör det kul att träna

American College of Sports Medicine släpper varje år en lista över kommande träningstrender. På listan finns tekniska prylar med. Det är prylar så som sportklockor, aktivitetsmätare, hjärtfrekvensmätare, GPS:er med mera. Det är bra med såna här prylar tycker jag, för det blir bra mycket roligare att träna då! Utöver att använda prylar kan det även vara bra med kosttillskott. Ett sådant är det som kommer från PM International, och heter Fitline. Men vad ska man då satsa på för prylar? Tänkte ta upp några här.

Tekniska prylar för träningen


Ett träningsarmband är med dig hela dagen och mäter numera inte bara hur mycket du rör dig, utan även sömn, puls, och så vidare. Det finns rätt många olika sorter ute på marknaden att välja mellan. En av dem är Fitbits Versa. Det är en kombinerad aktivitetsarmband och smartklocka med en massa funktioner och bra batteritid samt ett bra pris på den med.

Att träna till musik är inte fel och vad passar då bättre än trådlösa in ear-hörlurar? En bra sån är Jabra Elite Sport 2.0 som utöver ger dig musik även har en inbyggd pulsklocka.

Du som vill hålla koll på vikten, kan satsa på en smart våg. Det finns de som ger dig bra koll på andel kroppsfett, vatten, muskelmassa och mycket mer. Oftast går dessa att synka med mobilen  med. 

Gillar du spinning, men har inte lust att köpa en sån cykel? Har du en vanlig cykel? Då kan du satsa på Zwift. Du monterar din vanliga cykel på en ställning hemma hos dig och förvandlar din vanliga cykel till en spinningcykel.

11 Mar 2019