Shellkonto

Techprylar och annat viktigt

Vad är ett dieselelverk?

Ett dieselelverk är ett elverk som drivs av diesel.  De är ofta större och ger mer kraft. De går inte att flytta lika lätt som ett vanligt bensinelverk, men går att flytta ändå, då de oftast har hjul. Det finns olika elverk hos championgenerators och de skriver här hittar du våra dieselelverk. De har flera olika sorters smarta elverk. Just att vällja ett reservelverk att ha, det bör göras utifrån behov. Är det för hemmet, eller är det så att det ska vara flera användare av det? Kanske det ska stå på en byggarbetsplats? Det är inte fel att ha ett extra elverk hemma i fall om strömmen går till exempel. 

Kan vara smart med ett inverter elverk

Ett annat elverk är en så kallad inverter. Det är då en utrustning som förvandlar likström till växelström. De innebär att strömmen som du får från ditt reserv-elverk är likadan som den som vägguttaget ger. Det kan vara bra om du ska driva datorer eller annan känslig elektronik.

Var förberedd om strömmen går

Nu går inte strömmen så ofta i Sverige och ofta är det snabbt åtgärdat, men det kan vara bra att ha ett elverk hemma för säkerhets skull. Det kan ju vara ett oväder som gör så det blir strömlöst. Se även till att ha så att du kan fylla upp vatten. Du bör även ha ficklampor, ljus, batteridriven radio med mera. Om strömmen går hemma, kolla först så det inte är en propp bara som ska bytas.

 

4 Feb 2020